Allround wil graag groeien naar een koor waarbij alle stemgroepen in balans zijn!

Onze super enthousiaste dirigente Linda Caminita en haar man Giovanni Caminita hebben de muzikale leiding. Zij arrangeren zelf de nummers die we zingen, waardoor ons koor een unieke sound heeft. De muziek staat voorop maar tijdens de repetitie is er ook veel aandacht voor zangtechniek, ademhaling, houding etc.

 

Elke derde koorrepetitie starten we met het instuderen van een nieuw nummer. Dat zorgt voor veel afwisseling in het repertoire. We oefenen thuis met de teksten en professioneel ingezongen mp3’s, voor elke stemgroep afzonderlijk en voor het totaal. Tijdens de repetitieavonden maken we er dan een prachtig klinkend geheel van.

Ons koor kenmerkt zich door de open, gezellige sfeer waar iedereen die zin heeft om te zingen zich welkom voelt. Koorervaring is niet nodig om met ons mee te doen, je hoeft ook geen noten te kunnen lezen. Het enige wat je nodig hebt is zin om te zingen en je stem te laten klinken. En na de repetitie blijven er altijd genoeg mensen voor een gezellige nazit.

 

Onze repetitieruimte is nu nog Het Lichtpunt, Maanlaan 4 in Huis ter Heide.

In 2023 gaan we repeteren in de Vredekerk in Soesterberg.


 Linda Caminita is onze dirigente en de vaste muzikale begeleiding is in handen van Giovanni Caminita.


Dirigente Linda Caminita:

Begon haar zangcarrière al op 15-jarige leeftijd, onder de naam L-vira  en later met de meidengroep Toy Toy. In 1990 komt zij in contact met Marco Borsato en nemen zij samen het duet: ‘As Love Begins' op. Zij zingt als vaste backingvocaal mee op alle platen en tournees.

 

Vanaf 1995 zingt ze als backingvocaal bij Wolter Kroes en is betrokken bij al zijn albums.

 

In 2001 neemt Linda een soloalbum ‘Caminita ‘ op met haar partner Giovanni Caminita ( basgitarist en muzikaal leider bij Marco Borsato).

In juli 2004 begint Linda met het geven van zangles aan kinderen en richt zij het Canta kinderkoor op.  In 2017 richt zij het Kantoor Vrouwenkoor uit Hilversum op. Van 2010 tot 2015 dirigeert zij het Goois vrouwenkoor en in 2012 richt zij op verzoek een koor in Bilthoven op: THE Voices of Bilthoven.

Van het Canta kinderkoor en THE Voices is zij nu nog steeds de dirigente en vanaf januari 2021 ook van Popkoor Allround.


LINDA’S MOTTO: ‘ENTHOUSIASME MAAKT KWALITEIT‘